Založ si blog

Figeľ a jeho byt

Posledné dni  sa nám tu rozmnožili správy o netransparentnom prideľovaní bytov  v Bratislave . V tejto veci zarezonovali aj mená ľudí, ktorých sme mali, teda aspoň ja, v kolónke tých správnejších. Je to smutné zistenie, že aj napriek svojmu serióznemu vystupovaniu sa prišlo na pár jeho chýb z minulosti. O kom hovorím? Dozviete sa.

Média sa teda pustili aj do súčasnej koalície a stredobodom pozornosti je strana KDH, ktorá vždy budiaca dojem najslušnejšieho člena politickej scény, pravdepodobne až tak slušná nie je. Je to výsledok jej skutočnej tváre alebo len agresívnej mediálnej kampane nezávislých žurnalistov? Vzhľadom na fakt, že sa blížia voľby, sa ťažko hľadá odpoveď. Keď sa pátra pravda, nikdy sa nepátra objektívnym prístupom, ale závery by mali mať objektívny základ.

A tak sa nám núka odpoveď, že pri zohľadnení všetkých subjektívnych nálad žurnalistov, pravdepodobne strana KDH skrýva pár tajností, ktorých zverejnenie nie je touto stranou žiaduce ale naopak,  odhaľuje len ďalšiu politickú istotu, že politika je panské huncútstvo bez ohľadu na osoby a obsadenie. Možno teraz niekomu krivdím, ale pán Figeľ  a jeho činy, ktorým sa síce pokorne priznal a doviedli ho až k charite,  je najjasnejší príklad. Nechcem povedať, že ma pripravil o ideály, ale bol som si istý, že práve on je politik od ktorého nič obdobné čakať je zbytočné . No mýlil som sa.

Jeho gesto v podobe daru predmetného bytu charite je síce naozaj srdcevrúce, ale už zbytočné. Zbytočne pre tých ako ja, ktorí si spájali niektoré mená politikov so skalopevným presvedčením  ich úprimnej čistoty.  Pán Fígeľ pre mňa sa dostáva do kolónky, ktorá pre neho vytvorená nebola, ale neodpúšťam. Chýba mi kresťanská pokora ale predovšetkým schopnosť  prijať hriešnikov do svojho domu pokiaľ sú súčasťou politického života.  Je chyba vo mne?

Divný sľub

01.10.2010

Pamätám si, ako pred voľbami hovorili zástupcovia pravice v televízii o ich vízii a o tom, prečo sú lepší ako vtedajšia vláda. Povedali, že za ich vládnutia sa Slováci budú mať lepšie. Keď sa ich moderátorka opýtala, čo konkrétne chcú urobiť tak odvetili, že bude stačiť, že oni nebudú kradnúť. Zvláštne teda je, že teraz sa lepšie nemáme a dokonca nám všetko [...]

Kto je Richard Sulík ?

24.09.2010

ichard Sulík je tým, čo by pred mnohými rokmi bolo označené za nepriateľa národa. Tento článok je určený iba ľuďom, ktorý sa ešte cítia byť slovákmi. Ostatní, ktorí sú názoru že národ a patriotiznus sú slová patriace do minulosti sú do mojej myšlienkovej dúhy nepozvaní. Práve Richard Sulík je jeden z ľudí, ktorí si neuvedomujú dôležitosť národa a štátnej [...]

SME a ich manipulatívne klamstvá o nahrávke

11.06.2010

Nedá mi nezareagovať na ďalšiu manipulatívnu kampaň investigatívnych žurnalistických prostitútok zo SME, ktorú vytiahli včera. Jedná sa o tzv. nahrávku hlasu, v ktorom ako oni sami píšu “hlas podobný Ficovi“ hovorí o nekalých praktikách financovania, a o tom ako on sám vybavil niekoľko miliónov pre stranu. Materiál bol vytiahnutý 2 dni pred voľbami, s cieľom [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 19767x
Priemerná čítanosť článkov: 2824x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy