Založ si blog

Prečo nevoliť Sulíka?

Keď sa na slovenskej politickej scéne pred voľbami do európskeho parlamentu objavila nová politická strana, hlásajúca sa k slobode a solidarite, asi málokto z nás predpokladal, že by o pár mesiacov mohla reálne bojovať o priazeň voličov a že by mohla ohrozovať už etablované pravicové strany.
Idei ktoré hlásala boli aj mne sympatické, aj keď na môj vkus niektoré až príliš liberálne, tvrdšie povedané neakceptovateľné, napríklad ako dekriminalizácia marihuany. No základné princípy ktoré hovorili o tom že je to strana nových ľudí, bez politickej minulosti a s čistým svedomím ktorá chce do politiky priniesť férovú hru ma prinútili porozmýšľať nad tým, že by možno dostali môj hlas….
Prvé pochybnosti nad mojou voľbou sa vynorili pár mesiacov dozadu, po prvom mediálnom vystúpení predsedu strany, pána Sulíka, keď v televíznej relácii, som mal skôr pocit že oproti podpredsedníčke národniarov stojí nejaký laik z ľudu s vyjadrovacími a argumentačnými schopnosťami porovnateľnými hádam už len s Jánom Ľuptákom(samozrejme ak si odmyslime blavacky prízvuk). Nuž nevadí, bolo to prvé vystúpenie na verejnosti, stane sa a tak som sa držal ich hesla „fešák nie som, ale hrám fér“ ktoré zatiaľ platilo…Udalosti posledných dní však vo mne rozpútali ešte viac pochybností o tom, či aj druhá polovica volebného sloganu je pravdivou. Išlo o predaj pozemkov mesta Bratislava.
Pozorne som si vypočul som argumenty oboch strán, jednak Ficove obvinenia a jednak Sulíkovu obhajobu( pri ktorej som sa len utvrdil, že pán Sulík skutočne nie je veľký kamarát s kamerou, pôsobil dosť nervózne a zadychčane) a urobil som si o nej svoj vlastný názor.
Pán Sulík(spolu s pánom Ďurkovským) tvrdia, že pri kauze predaja pozemkov, mestskou firmou OLO(na čele ktorej bol Sulík) ,firme Fax and Copy(kde mal Sulik 49% podiel), išlo o štandardnú verejnú súťaž podľa zákona a že vyhrala najvyššia cena! Čo pritom však z cela ignorujú je, že
1. u Sulíka išlo o kryštálovo čistý konflikt záujmov – už preto ide o nemorálne obohatenie- keďže Sulík ako riaditeľ mestskej firmy predal za podhodnotenú cenu lukratívny pozemok svojej firme = JASNÉ ZLYHANIE
2. Sulík ako riaditeľ mestskej firmy mal prístup do prípravy tohto predaja a mohol (spolu s nominantmi KDH) upraviť podmienky predaja a proces výberu v prospech svojej firmy – ak zoberieme, že na obchode neskôr zarobil 42 mil. je toto podozrenie viac ako odôvodnené
3. keď Sulík a Ďurkovský argumentujú, že predané bolo za najvyššiu cenu a v súlade so zákonom,
keď však takýto prípad je u ministerstva súčasnej vlády, potom sa to ignoruje alebo neakceptuje, a kritizuje sa morálne zlyhanie, ale keď sa tým obhajuje Sulík, je to v poriadku…???
Na základe týchto troch vyššie spomenutých bodov je moja dôvera voči tejto strane značne nalomená a bojím sa, že už spomínané volebne heslo “fešák nie som, ale hrám fér” je pravdivé iba z prvej polovice.
Zdá sa, že proklamovaná čistota a morálka tejto strany ani zďaleka nie je taká ako nám je prezentovaná, navyše potom ako priniesli denníky správu o tom, že kandidát do parlamentu na 25.mieste bol dokonca v Nemecku nepodmienečne odsúdený na 2roky.

Celá maškaráda okolo SaS je trápna, ja len verím priatelia, že sa nenecháte pri Vašej voľbe ovplyvniť stranou, ktorá nepriamo nadväzuje na strany ako z minulosti ako SOP, alebo ANO.

Pretože takéto pokusy tu už parkrát boli, vieme ako skončili  po uplynutí volebného obdobia, a ich vrcholní predstavitelia si v súkromí užívaju dobre nainvestované peniaze do vzniku takejto strany.

Figeľ a jeho byt

11.10.2010

Posledné dni sa nám tu rozmnožili správy o netransparentnom prideľovaní bytov v Bratislave . V tejto veci zarezonovali aj mená ľudí, ktorých sme mali, teda aspoň ja, v kolónke tých správnejších. Je to smutné zistenie, že aj napriek svojmu serióznemu vystupovaniu sa prišlo na pár jeho chýb z minulosti. O kom hovorím? Dozviete sa. Média sa teda pustili aj do [...]

Divný sľub

01.10.2010

Pamätám si, ako pred voľbami hovorili zástupcovia pravice v televízii o ich vízii a o tom, prečo sú lepší ako vtedajšia vláda. Povedali, že za ich vládnutia sa Slováci budú mať lepšie. Keď sa ich moderátorka opýtala, čo konkrétne chcú urobiť tak odvetili, že bude stačiť, že oni nebudú kradnúť. Zvláštne teda je, že teraz sa lepšie nemáme a dokonca nám všetko [...]

Kto je Richard Sulík ?

24.09.2010

ichard Sulík je tým, čo by pred mnohými rokmi bolo označené za nepriateľa národa. Tento článok je určený iba ľuďom, ktorý sa ešte cítia byť slovákmi. Ostatní, ktorí sú názoru že národ a patriotiznus sú slová patriace do minulosti sú do mojej myšlienkovej dúhy nepozvaní. Práve Richard Sulík je jeden z ľudí, ktorí si neuvedomujú dôležitosť národa a štátnej [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 19613x
Priemerná čítanosť článkov: 2802x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy